Hlavní obsah

Britský řetězec Morrisons souhlasí s nabídkou na převzetí za 200 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení britského řetězce supermarketů Morrisons souhlasí s nabídkou na převzetí podniku za sedm miliard liber (208,2 miliardy korun). Nabídku učinila investiční skupina Clayton, Dubilier & Rice (investiční skupiny CD&R). Akcie řetězce připisují přes čtyři procenta.

Foto: LEFTERIS PITARAKIS, ČTK/AP

Řetězec Morrisons souhlasí s nabídkou převzetí za sedm miliard liber.

Článek

Společnost CD nabídla 285 pencí za akcii. Původně nabízela 230 pencí za akcii, což Morrisons v červnu odmítl.

Nabídku tehdy považoval za podhodnocenou. Konsorcium vedené americkou společností Fortress Investment Group posléze nabídlo 272 pencí za akcii.

Morrisons je čtvrtým největším maloobchodním prodejcem potravin v Británii. Provozuje téměř 500 obchodů a zaměstnává přes 110 tisíc lidí, píše server BBC.

Míra nezaměstnanosti v Británii klesla

Ekonomika

Kolem 11.00 SELČ si akcie Morrisons na londýnské burze připisovaly 4,3 procenta na 291,2 pence.

Investoři předpokládají, že Fortress přijde s další nabídkou. Lídr konsorcia zvažuje možnosti a akcionáře řetězce Morrisons vyzval, aby „se zdrželi akce”. Nabídku musí schválit valná hromada v říjnu.

Reklama

Související témata:

Související články

Míra nezaměstnanosti v Británii klesla

Míra nezaměstnanosti v Británii za tři měsíce do konce června klesla na 4,7 procenta z 4,8 procenta v období za tři měsíce do konce května. Počet zaměstnaných...

Výběr článků

Načítám