Hlavní obsah

Míra nezaměstnanosti v Británii klesla

Novinky, ČTK, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Míra nezaměstnanosti v Británii za tři měsíce do konce června klesla na 4,7 procenta z 4,8 procenta v období za tři měsíce do konce května. Počet zaměstnaných se pak v červenci přiblížil úrovni před pandemií. V úterý to uvedl britský statistický úřad.

Foto: Carl Recine, Reuters

Okno pracovní agentury ve městě Stoke-on-Trent

Článek

Britská ekonomika se začíná zotavovat z koronavirových omezení. Počet zaměstnaných na výplatních páskách britských firem díky tomu v červenci stoupl o 182 tisíc na 28,9 milionu. To je však stále o 201 tisíc zaměstnaných méně, než bylo před pandemií nemoci covid-19, která Británii zasáhla v březnu 2020.

Britský trh práce podpořily dotace na udržení pracovních míst. V květnu 2020 britské ministerstvo financí podpořilo až 8,9 milionu pracovních míst, na konci letošního června to bylo již jen 1,9 milionu pracovních míst.

Nezaměstnanost v EU klesla, Nizozemsko se dotáhlo na Česko

Ekonomika

„Na výplatních páskách je nyní nejvíce zaměstnanců od března 2020 a počet lidí na nucené dovolené je nejnižší od spuštění programu,” uvedl ministr financí Rishi Sunak s odvoláním na program udržení pracovních míst.

Program má být postupně ukončen do konce září, což by podle některých analytiků mohlo opět zvýšit počet propuštěných zaměstnanců.

Reklama

Související články

Nezaměstnanost se v červnu snížila

Podíl nezaměstnaných v Česku v červnu klesl na 3,7 procenta, což je o dvě desetiny procentního bodu méně než v květnu. Údaje v pátek zveřejnil Úřad práce.

Výběr článků

Načítám