Hlavní obsah

Bary a restaurace v centru Bratislavy budou muset zavírat ve 22 hodin

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zástupci bratislavské městské části Staré Město v úterý odsouhlasili nařízení, které plošně stanovuje zavírací dobu podnikům v centru města na dvaadvacátou hodinu. Nová úprava má platit od 10. října 2016. Majitelé restaurací a barů mluví o likvidačním nařízení.

Foto: Profimedia.cz

Centrum Bratislavy

Článek

Po desáté mohou být v centru města otevřeny pouze podniky disponující podzemními prostory a restaurace umístěné na lodích zakotvených na Dunaji.

Do půlnoci, respektive o víkendu do jedné hodiny po půlnoci mohou být otevřeny podniky, které zabední okna, nainstalují vzduchotechniku a dvojí vchodové dveře. Výjimka platí pouze o novoročních oslavách, kdy podniky v centru města mohou být otevřeny do šesti do rána.

Centrum bude ještě hlučnější, tvrdí hostinští

Majitelé podniků a barů v centru Bratislavy tvrdí, že hluk, který ruší obyvatele Starého Města, nevzniká v podnicích, nýbrž na ulici. „Tímto nařízením dosáhneme jen toho, že lidé budou popíjet po desáté na ulici a hluk bude ještě větší,“ říká majitel baru v Michalské ulici, který nechtěl prozradit své jméno.

„Lidé se chovají většinou slušně, posedí si, povídají si. Noční život do centra města patří,“ cituje Denník N majitele hospody U čerta Roberta Jedličku.

Nejmenovaná obyvatelka bratislavského podhradí však říká, že hosté většiny zdejších restaurací a barů dělají nepořádek, popíjejí alkohol na veřejnosti a jsou hluční. „Policie si s nimi neví rady. Doufám, že díky novému nařízení bude policie zasahovat rázněji proti narušitelům nočního klidu,“ dodává.

Anketa

Je podle vás omezení provozu barů a restaurací do 22 hodin správné opatření?
Ano
27,6 %
Ne
72,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 800 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám