Hlavní obsah

Dva útočníci na Valentýna brutálně napadli muže, vyvázli s peněžitým trestem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na loňského Valentýna jen tak nezapomene mladík z Prahy, který chtěl v Tesku na Pankráci koupit dárek svým rodičům. Když si právě rovnal nákup do tašky, obstoupili ho dva muži a chtěli po něm, aby jim „koupil flašku, že mají žízeň“.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„To muž odmítl s tím, že tak to nechodí. Jeden z útočníků mu pak přetáhl kapuci přes hlavu a natlačil ho na pult, čímž mu znemožnil pohyb. Následně mu rozbil o hlavu žárovku, kterou sebral ze stolu,“ přiblížil již dříve incident z loňského 14. února mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Druhý z agresivních mužů mladíka zezadu kopl a dal mu silnou ránu pěstí přímo do obličeje. Pachatelé okamžitě poté z obchodu odešli.

Jen výtržnictví

Celý brutální útok zaznamenaly bezpečnostní kamery obchodu, policie následně video z nich zveřejnila a začala po pachatelích pátrat. Útočníci se, když uviděli záběry v médiích, raději sami přihlásili na policejní služebně.

Původně je kriminalisté podezřívali z loupeže, protože poškozený nahlásil, že mu při napadení zmizely dva tisíce korun, které měl v zadní kapse. Záběry z kamer však neprokazují, že by mu útočníci peníze sebrali. Mladíkovi však způsobili i další škody.

„Také mu byl poškozen mobilní telefon a vlivem úderu do obličeje přišel o jednu kontaktní čočku,“ upřesnil Daněk s tím, že celková škoda vyčíslená napadeným činila čtyři tisíce korun.

Vyšetřovatelé nakonec ale případ vyhodnotili jako výtržnictví a státní zástupce na oba muže podal obžalobu k Obvodnímu soudu pro Prahu 4.

Každý 10 tisíc

„Ve věci byl soudem letos 30. srpna vydán trestní příkaz, kterým byl mimo jiné každému z obžalovaných uložen peněžitý trest ve výměře deset tisíc korun,“ sdělil včera Právu mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Jeden z útočníků s tímto trestem souhlasil, druhý však proti němu podal tzv. odpor a soud v jeho případě musel nařídit hlavní líčení. Tam ale všechno dopadlo minulý týden fakticky stejně.

„U hlavního líčení konaného 20. října před soudem uzavřel obžalovaný se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Jako trest byl sjednán opět peněžitý trest v totožné výměře, tj. deset tisíc korun. Soud tuto dohodu o vině a trestu schválil,“ upřesnil Cimbala.

Doplnil, že oba pachatelé se už v průběhu trestního řízení snažili uhradit škodu, kterou mladíkovi způsobili.

Jenže se jim ani prostřednictvím policie a dalších úřadů nepodařilo s poškozeným spojit, proto vložili částku vyčíslenou policií na více než tisíc korun do soudní úschovy, kde se o ni může napadený muž přihlásit.

Reklama

Výběr článků

Načítám