Hlavní obsah

Zemřel bývalý poslanec ANO Roman Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 55 let zemřel bývalý poslanec za hnutí ANO a člen Kolegia Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Roman Procházka. Ve Sněmovně Procházka zasedal v letech 2013 až 2017.

Foto: archiv Ano, novinky.cz

Někdejší poslanec hnutí Ano Roman Procházka

Článek

Absolvent Stavební fakulty ČVUT se věnoval zejména památkové péči na západě Čech. Mimo jiné působil jako ředitel Muzea Cheb.

Členem kolegia NKÚ, který o jeho náhlém úmrtí informoval, byl od roku 2018.

„Za dobu svého šestiletého působení v NKÚ vedl čtrnáct kontrol. Věnoval se širokému spektru témat od nakládání s prostředky státu v knihovnách či ve Vězeňské službě, přes elektronizaci na Ministerstvu spravedlnosti až např. po připravenost státu na katastrofy,“ uvedl úřad.

Poslední uzavřená kontrola se týkala stavby dálnice D4 formou PPP projektu. Kontrola mimo jiné upozornila, že se stavba může státu prodražit.

Ve Sněmovně byl Procházka, který byl zvolen v Karlovarském kraji, členem rozpočtového výboru, výboru pro vědu, vzdělávání a kulturu, výboru pro evropské záležitosti a mandátového a imunitního výboru.

Výstavba D4 měla být výhodná. Ve finále se může státu prodražit, varoval NKÚ

Domácí

Reklama

Související témata:
Roman Procházka (politik)

Výběr článků

Načítám