Hlavní obsah

Zemanovi vyndali žaludeční sondu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři tento týden vyndali prezidentu Miloši Zemanovi po zhruba roce vyživovací žaludeční sondu. Hlava státu to označila za „nejkrásnější vánoční dárek“. Prezident tak hodlá nyní absolvovat několik zahraničích cest, což mu zařízení dosud neumožňovalo. Hned začátkem roku navštíví letecky sousední Slovensko, řekl v neděli v pořadu Partie CNN Prima News.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Před dvěma dny mně vyndali žaludeční sondu. A proto jsem usměvavý, v radostné náladě a spokojený se životem. Neboť víte, co to bylo, mít rok v břiše žaludeční sondu? Přátelé říkají, že ta sonda mně zachránila život. Je to možná pravda, ale přece jenom to její nošení bylo poněkud obtížené,“ řekl s tím, že je to pro něj nejkrásnější vánoční dárek.

Zeman po dobu, kdy měl zavedenou sondu, nemohl létat, neúčastnil se tedy žádných zahraničních cest. To se však nyní změní.

Hned 1. ledna má končící hlava státu naplánovanou cestu do Bratislavy. „Letecky“, podotknul prezident. „V lednu bych chtěl navštívit Srbsko. Tam bych měl v Bělehradě otevřít Český dům. Zatím jsem ho otevřel v Jeruzalémě a Bratislavě,“ přiblížil Zeman.

Očima Saši Mitrofanova: Kobra bez jedu se snaží kousat z posledního

Komentáře

Chce stěhovat ambasádu do Jeruzaléma

Velkým Zemanovým snem je také přestěhování české ambasády z izraelského Tel Avivu do Jeruzaléma. Prý již navrhl premiérovi Petru Fialovi, aby tam společně letěli a učinili tak. Vláda se však k tomuto kroku zatím příliš nemá, zaznívají argumenty, že momentálně řeší jiné věci, jako válku na Ukrajině či energetickou krizi. Proti stěhování ambasády je ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

„Pan Lipavský se to pokouší sabotovat. Vzhledem k tomu, že petici (za přestěhování) mimo jiné spolupodepsala velká část členů vlády, tak věřím, že dostojí svému podpisu a budou tuto myšlenku proti panu Lipavskému podporovat,“ doufá Zeman.

Lipavský tento týden uvedl, že Česko dodržuje rezoluce Rady bezpečnosti OSN i jednotný postoj Evropské unie k otázce možného přesunu velvyslanectví v Izraeli z Tel Avivu do Jeruzaléma. EU s přesuny nesouhlasí.

V průzkumu vede Babiš, má přes 30 procent

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám