Hlavní obsah

Zeman bude zítra úřadovat v Lánech, uvedl jeho mluvčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman, který je osmý den hospitalizován v pražské Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), se již zotavil a naváže na plánovaný program. Vyplývá to z vyjádření mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka pro ČTK. Podle něj ve středu absolvuje na zámku v Lánech tři schůzky se zástupci vlády a opozice.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman po příjezdu do ÚVN

Článek

„Plánovaný středeční program platí,” řekl Ovčáček k již dříve avizovanému programu, v rámci něhož Zemana čekají schůzky s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO), předsedou ODS Petrem Fialou a šéfem SPD Tomiem Okamurou.

Ve čtvrtek se má Zeman setkat na pravidelné schůzce s předsedou sociální demokracie Janem Hamáčkem. Setkání ale bylo přesunuto na příští středu.

Rozruch nedaleko pokoje, kde leží Zeman. Agresivní muž skončil v psychiatrické léčebně

Krimi

Podle mluvčí ÚVN Jitky Zinke ovšem Zeman během úterý ještě nemocnici neopustí. Zařízení opustí nejdříve zítra.

Aktuální pobyt v nemocnici je pro Zemana nejdelší za jeho působení v prezidentském úřadě. Do ÚVN nastoupil v úterý 14. září. Podle Hradu jde o plánovaný pobyt, první oficiální informaci o něm ale jeho zástupci vydali až dva dny poté, co prezident absolvoval vyšetření včetně sonografie nebo krevních odběrů.

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček v tiskové zprávě uvedl, že vyšetření prezidenta neodhalila žádné problémy, které by ho ohrožovaly na životě. Lékaři zjistili, že byl dehydratovaný a mírně vyčerpaný. Dlouhodobě se prezident léčí s neuropatií nohou a cukrovkou. Kvůli potížím s nohama začal letos používat invalidní vozík.

Klaus se vrátil do nemocnice navštívit Zemana

Domácí

V úterý prezidenta Zemana navštívila jeho žena Ivana a kancléř Vratislav Mynář. Během pobytu v nemocnici Zeman přijal i několik dalších návštěv, kromě manželky a kancléře za ním přijeli dcera Kateřina, bývalý prezident Václav Klaus, premiér Andrej Babiš (ANO) nebo kardinál Dominik Duka.

Reklama

Výběr článků

Načítám