Hlavní obsah

Klaus se vrátil do nemocnice navštívit Zemana

Novinky, jap
Praha
Aktualizováno

Bývalý prezident Václav Klaus se v neděli odpoledne podle zdroje Novinek vrátil do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v pražských Střešovicích, odkud byl v pátek propuštěn. Dorazil na domluvenou rychlou kontrolu a při té příležitosti navštívil současnou hlavu státu Miloše Zemana, který je tam hospitalizován.

Foto: Petr Horník, Právo

Exprezident Václav Klaus při jedné z minulých návštěv Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích

Článek

Exprezident byl původně hospitalizován kvůli vysokému tlaku. Strávil v nemocnici minulý víkend a po pondělním propuštění byl v úterý ráno opět přijat do péče lékařů. Následně odešel z nemocnice v pátek.

Zeman v ÚVN zůstává hospitalizován kvůli dehydrataci a únavě. Podle čtvrtečního vyjádření Hradu není ohrožen na životě. U hlavy státu prý přetrvává neuropatie dolních končetin. Hodnoty cukrovky, o níž prezident v minulosti prohlásil, že odešla, jsou v normě. Hrad tvrdí, že prezident nastoupil do nemocnice plánovaně.

Zeman je dehydrovaný a vyčerpaný, oznámil Hrad

Domácí

Klaus výraznějšími zdravotními obtížemi netrpí. V roce 2008 prodělal operaci kyčelního kloubu, o čtyři roky později se podrobil chirurgickému zákroku kvůli šedému zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19.

Reklama

Výběr článků

Načítám