Hlavní obsah

Zeman bude volit Babišovo ANO. Koalice považuje za podvod s prťousky

Jan Menšík, Novinky, Jan Menšík

Prezident Miloš Zeman v podzimních parlamentních volbách dá svůj hlas hnutí ANO premiéra Andreje Babiše. V nedělní Partii na Primě také opět brojil proti předvolbením koalicím, které považuje za podvod.

Foto: Lisa Leutner, ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Budu volit hnutí ANO. Kdybych měl dva hlasy, jakože je nemám, tak můj druhý hlas bude patřit sociální demokracii,” prohlásil prezident Zeman.

ANO by vyhrálo volby

Parlamentní volby

Zeman upřednostnil hnutí ANO před sociální demokracií, jejíž byl v minulosti členem i předseda, kvůli tomu, že ANO odpracovalo více.

„Vzhledem k tomu, že v těch dvou stranách, které tvoří vládní koalici přece jenom, při vší úctě k ČSSD, hnutí ANO odvedlo více práce, a to jak na potlačení epidemie, tak minimálně na zabránění tomu, aby se ekonomika zhroutila. A to je velká zásluha,” vysvětlil svou volbu prezident.

Babišova vláda schválila rozpočet s obřím schodkem 390 miliard

Ekonomika

Stále platí, že sestavením vlády hodlá pověřit šéfa strany, nikoliv koalice, která ve volbách uspěje nejlépe.

„Pokládám koalici za podvod. Jestli si na sebe nějaká silná strana navěsí dva pětiprocentní prťousky, tak je to podvod. Jestliže se spojí, vznikne velký trpaslík, ale nikdy nevznikne obr,” míní Zeman.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

Anketa

Vadí vám předvolební koalice stran?
Ano
53,1 %
Ne
46,9 %
Celkem hlasovalo 4984 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

ANO by vyhrálo volby

Volby by podle červnového průzkumu agentury CVVM vyhrálo hnutí ANO s 24,5 procenta hlasů. Druhá by byla koalice Pirátů a hnutí STAN (22,5 %) a třetí Spolu...

Výběr článků

Načítám