Hlavní obsah

Zaorálek jel po dálnici 180 km/h. Chtěl jsem si odpočinout od ochranky, hájí se

Právo, rsk

Chtěl jsem chvíli být sám, bez ochranky, spěchal jsem domů a dálnice byla prázdná. Tak vysvětluje ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) fakt, že ho 3. května policisté na Ostravsku před druhou hodinou ráno načapali, jak si to ve svém autě uhání téměř 180kilometrovou rychlostí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD)

Článek

"Vracel jsem se velmi pozdě domů do Ostravy a důvod spěchu byl jediný – být už konečně doma – a dálnice byla absolutně prázdná," řekl ve středu Právu ministr. Na dotaz, proč ho nedoprovázela ochranka, odpověděl: "S ochrankou jsem téměř pořád a někdy chci být sám, například o víkendu s nejbližšími. Když to jde, tak se snažím zbavit veškerého doprovodu."

Podle Zaorálka přítomní policisté po poradě s nadřízenými zjistili, že vůči ministrovi nemohou postupovat přímo, ale že musí proběhnout správní řízení. Ministr odmítl, že by se oháněl imunitou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zaorálek: Pokutu zaplatím

"Jsem připraven nést veškeré důsledky a pokutu zaplatit," uvedl šéf diplomacie s tím, že mu policisté naměřili rychlost nad 170 kilometrů v hodině a mluvili o pokutě ve výši 2500 korun.

Kvůli incidentu mluvil se Zaorálkem i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). "Moje důvody sice chápal, ale řekl mi, že by bylo dobré využívat ochrannou službu, protože bych se tak nemusel vystavovat takovému riziku. Raději bych ale stejně někdy jezdil sám, každopádně budu dodržovat předpisy," dušoval se Zaorálek.

Před nedávnem způsobil dopravní nehodu vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek, když nedal přednost motocyklistovi. Tehdy také řídil sám. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám