Hlavní obsah

Za bitku ve Sněmovně dostal Volný pokutu ve výši poslaneckého platu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sněmovní mandátový a imunitní výbor uložil v úterý nezařazenému zákonodárci Lubomíru Volnému pokutu ve výši jednoho poslaneckého platu, tedy 90 800 korun. Jde o nejvyšší možný postih. Novinkám to potvrdil člen výboru Marek Benda (ODS).

Potyčka v Poslanecké sněmovně Video: Česká televize ČT24

 
Článek

Volný si pokutu vysloužil lednovou potyčkou s místopředsedou Sněmovny Tomášem Hanzelem (ČSSD). Poté, co označil sociální demokracii za zkorumpovanou politickou partaj a její členy za zbabělce a pokrytce, mu Hanzel vypnul mikrofon.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Volný se zvedl a začal se tlačit k místopředsednickému pultíku. Následovala rvačka, kterou musela ukončit až přivolaná ochranka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec Lubomír Volný

„Věc je nyní z pohledu výboru považovaná za uzavřenou,” řekl k tomu Benda Novinkám.

Volný se zřejmě odvolá 

Volný již nicméně avizoval, že se proti pokutě odvolá k celé Sněmovně. Tvrdí, že mu výbor neumožnil řádný proces, v němž by se mohl obhájit. „Pokud rozhodnutí bude jakékoli jiné než zprošťující, tak ho respektovat určitě nebudu a odvolám se k celému plénu Sněmovny,” řekl novinářům.

Sněmovní rváč Volný považuje za oběť sebe: Napadli mě, podám žalobu

Domácí

„Poslanci poté buď potvrdí, nebo nepotvrdí pokutu. Případně ji mohou snížit,” dodal Benda.

Volný se také spolu se svým kolegou Marianem Bojkem účastní jednání v dolní komoře bez roušek. Naposledy se tak stalo ve čtvrtek při jednání o prodloužení nouzového stavu.

Volný a Bojko jsou zase bez roušky. Poslanci odešli ze sálu

Domácí

Zákonodárci se nicméně rozhodli jejich chování ignorovat a opustili jednací sál. „Mám pro vás ale špatnou zprávu, my jsme se dohodli, že vás budeme ignorovat, takže vás ze sálu nevykážu,” prohlásil tehdy předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám