Hlavní obsah

Výjimečně si můžu dát skleničku, přiznal Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela výjimečně si při slavnostních příležitostech mohu dát skleničku vína, přiznal v neděli prezident Miloš Zeman. Zeman, který se dříve veřejně hlásil ke svému vztahu k alkoholu, musel přestal pít po své předloňské hospitalizaci. V poslední době se jeho stav výrazně zlepšil.

Foto: ČTK

Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana

Článek

„Jestliže je přede mnou, například během vánočního poselství, sklenička s červeným nápojem, který mylně pokládáte za červené víno nebo Campari, mohu vás ujistit, že je to italský nealkoholický nápoj Crodino. Zcela výjimečně při slavnostních příležitostech si teď už mohu dát skleničku vína,“ přiznal Zeman v nedělním rozhovoru pro Blesk.

Během své dlouholeté politické kariéry včetně obou prezidentských mandátů byl Zeman znám svým poměrně příznivým vztahem k alkoholu, s čímž se nijak netajil.

Zeman vyvrací zvěsti o abstinenci: Piji dál a s neutuchající chutí

Domácí

Vše se muselo změnit předloni na podzim, kdy byl s vážnými zdravotními problémy převezen do Ústřední vojenské nemocnice, kde ležel bezmála dva měsíce. Až do prosince pak měl zavedou žaludeční vyživovací sondu. Po tu dobu nemohl létat, pít alkohol či kouřit.

I to už se změnilo. „Lékaři mi zapomněli zakázat elektronické cigarety, “ prohlásil Zeman a rovnou si „bafnul“.

Z nemocnice buď v rakvi, nebo do LDN, řekli mu prý

Když byl hospitalizován v ÚVN, tak se prý sám o sebe obával. „Já jsem si nepřipouštěl, že umřu, na to jsem velký životní optimista, ale ano, věděl jsem, že situace je vážná,“ řekl Zeman, který zároveň připomněl údajná slova ředitele ÚVN a svého ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala o tom, že z nemocnice odejde „buď v rakvi, nebo do LDN“. Zavoral tato slova prý popírá.

Zeman v rozhovoru také bilancoval roky ve své prezidentské funkci. Blesk mu připravil několik fotografií, aby na vyobrazené situace zavzpomínal a okomentoval je.

Jednou z nich byl i snímek, kdy v jednom ze sálů Pražského hradu ukazuje svou holí na tehdejšího premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD). Zeman vtipkoval, že ačkoliv to prý vypadá, jako že chce Sobotku zbít, tak mu prý jen přátelsky ukazoval, že „támhle má mikrofon“.

S nadsázkou okomentovat také fotografii, kdy na něj ve volební místnosti skočila aktivistka skupiny Femen s odhalenou hrudí. Zeman svůj zaskočený výraz glosoval tak, že ocenil její poprsí.

Konec éry excentrického a tvrdě pijícího prezidenta, píší v USA o českých volbách

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám