Hlavní obsah

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Petr Arenberger (za ANO), který v úterý rezignoval na funkci ministra zdravotnictví, zatím zůstane v čele Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Novinkám to sdělil nastupující ministr Adam Vojtěch (za ANO) s tím, že se nejdřív musí seznámit s výsledky kontroly ze strany ministerstev zdravotnictví a financí. Ke svému návratu do čela resortu Vojtěch poznamenal, že to není nic, po čem toužil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Adam Vojtěch (za ANO)

Článek

„Do výsledku kontroly je korektní ho (Arenbegera) na pozici (šéfa Fakultní nemocnice Královské Vinohrady – pozn. red.) nechat. Nemůžeme dělat změnu, dokud nemáme v ruce výsledky kontroly,“ sdělil v úterý Vojtěch Novinkám.

Arenberger si funkci ponechal i při angažmá na ministerstvu, nemocnici zatím řídil náměstek.

„Nemocnici byla nařízena kontrola ze strany ministerstva financí a zdravotnictví. Uvidíme, v jaké fázi kontrola je,” upřesnil Vojtěch s tím, že se s ní musí seznámit.

Zeman jmenuje Vojtěcha ministrem, ceremoniál nebude

Domácí

O kontrole hospodaření nemocnice mluvil dříve premiér Andrej Babiš (ANO) v souvislosti s články, které upozorňovaly na nesrovnalosti v Arenbergerově majetku. „Dokončím nějakou kontrolu hospodaření nemocnice, kde byl ředitelem,” řekl.

Arenberger rezignoval na post ministra v úterý, Vojtěch by měl být jmenován do funkce ve středu.

Vojtěch: Moje majetkové přiznání neobsahuje nic nového

Adam Vojtěch se vrací do funkce, z níž odešel loni v září. Od té doby se v křesle ministra vystřídali Roman Prymla, Jan Blatný a právě Arenberger.

Ke svému návratu uvedl, že to tak „mělo být”. „Není to nic po čem jsem toužil,” podotkl.

Doplnil, že ze střídání ministrů není šťastný a že pro resort to nebylo optimální. „Proto jsem si nakonec řekl, že na ministerstvo půjdu,” dodal.

Arenberger končí, vrací se Vojtěch

Domácí

Babiš v úterý uvedl, že by Vojtěch měl zůstat ve funkci až do konce volebního období, tedy zřejmě do letošního podzimu.

„Věřím, že do konce volebního období zůstanu. Cílem je, aby bylo ministerstvo do voleb dovedeno ve stabilizovaném stavu. Budu dělat vše pro to, aby se tak stalo. Už jsem byl prověřen ze všech stran. Moje majetkové přiznání neobsahuje nic nového,” řekl Novinkám Vojtěch v narážce na jeden z Arenbergerových prohřešků.

K rozvolnění pak Vojtěch řekl, že bude obezřetný. „Nemá smysl mít ale restriktivní opatření ve společnosti, která budou společnost držet svázanou,” nastínil.

Jste nepoučitelní, nemůžete nic zakazovat. Vláda tvrdě narazila u soudu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám