Hlavní obsah

Vlézt do popelnice nebo pózovat nahý. Co by politici neudělali pro kampaň

Novinky, zpe

S blížícími se říjnovými komunálními a senátními volbami roste kreativita politiků. Svojí kampaní zaujal například kandidát ČSSD na brněnského primátora Oliver Pospíšil, který vyrukoval s videoklipem, v němž leze z popelnice. V Havířově zase kandidáti za Nezávislé a Zelené pózují nazí, lidovec Jiří Čunek se stylizuje do role Jamese Bonda.

Kandidát na primátora ČSSD číhá v popelniciVideo: Oliver Pospíšil (ČSSD)

 
Článek

Pospíšilův klip začíná záběrem na ženu, která přichází k popelnicím na tříděný odpad. Do jedné vysype papír, když vtom vyleze sociálnědemokratický kandidát na primátora Brna. „Dobrý den,“ zdraví. „Co tady proboha děláte?“ ptá se žena.

„Já jsem se tady trochu začetl. Ale hlavně tady na vás čekám. Chtěl bych vám poděkovat za to, že třídíte odpad. Taky bych vás chtěl upozornit na to, že podle našeho volebního programu nebudou muset senioři platit za popelnice,“ vysvětluje Pospíšil.

„No konečně to někoho napadlo,“ odvětí žena. Pospíšil vzápětí vyleze z popelnice a společně odcházejí. Popelnice zdarma ČSSD slibuje také rodinám s dětmi.

Přichází nový lídr. Volební spot kandidáta ČSSD na primátora LiberceVideo: KVV ČSSD Liberec

Na sociálních sítích si lidé střílí i ze spotu s názvem „Přichází nový lídr“. Video ve stylu filmové upoutávky natočil kandidát soc. dem. na primátora Liberce Jan Mečl.

„Už přichází nový lídr. Je silný, je známý, oblíbený, má zkušenosti,“ stojí v klipu, ve kterém se Mečl prochází po travnaté louce, zatímco hraje dramatická hudba. Kandidát se ve spotu dokonce chlubí indexem tělesné hmotnosti.

Pravý muž pro Kutnou Horu. Klip kandidáta KSČM Jana KlánaVideo: Facebook Mgr. Jan Klán

Další z bizarních videí na Facebook umístil kandidát KSČM na starostu Kutné Hory Jan Klán. Ve spotu s názvem „Pravý muž pro Kutnou Horu“ se střídají fotografie Klána v různých pózách. A to je vše.

Kandidáti za hnutí SPD v Praze 4 zase natočili klip, ve kterém o sobě říkají, že nejsou rasisté ani xenofobové.

Videoklip SPD na Praze 4

Kromě videoklipů před volbami zaujaly i některé plakáty a billboardy. Nezávislí a Zelení v Havířově pózují na plakátu nazí s heslem „Nemáme se za co stydět a nebudeme nic skrývat!“

Zlínský hejtman Jiří Čunek, který obhajuje senátorský post, se na plakátu stylizuje do agenta Jamese Bonda. „Jiří Čunek 077 ve službách Valašska,“ stojí na billboardu.

Terčem vtípků se staly i billboardy hnutí ANO. Ústřední motiv kampaně je totiž telefonní číslo premiéra Andreje Babiše. [celá zpráva]

Výběr článků

Načítám