Hlavní obsah

Jan Klán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky
Článek

Jan Klán vystudoval sociální antropologii na Univerzitě Pardubice a v roce 2010 byl za KSČM zvolen do Poslanecké sněmovny. Nechvalně se proslavil, když o sobě už jako poslanec na internetové seznamce prozrazoval intimními informace.

Klán se narodil 29. listopadu v Kolíně. Nejprve absolvoval obor mechanik elektronik na Střední odborné škole řemesel v Kutné Hoře, následně nedokončil vyšší odbornou školu průmyslovou tamtéž, a poté získal titul bakalář na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice, obor sociální antropologie. Od roku 2003 je členem KSČM.

V roce 2010 byl z třetího místa středočeské kandidátky zvolen do Sněmovny. Zasedal ve výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a ve volební komisi. Do Sněmovny byl znovu zvolen i v předčasných volbách v roce 2013. V roce 2017 už mandát neobhájil.

Od roku 2013 je předsedou Okresního výboru KSČM v Kutné hoře. Od listopadu 2017 pracuje jako vedoucí archívu a knihovny ÚV KSČM.

Krátce po svém zvolení musel čelit skandálnímu odhalení deníku Blesk. Ten objevil jeho profil na seznamce libimseti.cz, kde uváděl například délku svého mužství či oblíbené polohy při pohlavním styku. Profil nakonec po velké medializiaci na webu zrušil.

Články k tématu