Hlavní obsah

Vláda se opět vykašlala na poslance. Ať raději Sobotka rezignuje, vzkázal premiérovi vytočený Filip

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absence členů vlády i většiny poslanců způsobila ve čtvrtek ráno zrušení tradičních písemných interpelací. Je to ostudné chování, vzkázal kabinetu místopředseda Sněmovny a šéf KSČM Vojtěch Filip. Krátce po 9.00 se jednání přerušilo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Článek

„Takovou ostudu nedělala žádná vláda,” rozhořčil se Filip nad prázdnou ministerskou lavicí. „Už toho mám opravdu dost,” pokračoval k poloprázdnému sálu, v němž bylo přítomno necelých šest desítek zákonodárců.

„Asi nepůjde o to, že by pan premiér vyměnil několik ministrů. Ono by bylo možná nejlépe, kdyby odešel sám,” vzkázal Filip nepřítomnému Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).

Nejvíce času z jednání tak zabral výčet omluvenek, který z pozice řídící schůze několik minut předčítala Jaroslava Jermanová (ANO). Jednání bylo následně do 11 hodin přerušeno.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD), ministr financí Andrej Babiš (ANO), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Nízká účast poslanců i ministrů na interpelacích je téměř pravidlem. Jestliže v minulém volebním období sociální demokraté vyčítali špatnou účast členům kabinetu Petra Nečase (ODS), nyní jsou sami častým terčem kritiky opozice.

Související téma:

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip

Skupina poslanců TOP 09 již kvůli opakovaným absencím přišla s návrhem na povinnou účast ministrů na interpelacích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám