Hlavní obsah

Bylo to marné. Poslanci se ráno svolávali, ale přišlo jich málo

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravidelné písemné interpelace na členy vlády ve čtvrtek Sněmovna neprobírala, v jednacím sále se totiž ráno nesešel dostatečný počet poslanců a komora nebyla usnášeníschopná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prázdné lavice Poslanecké sněmovny

Článek

Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) marně svolával poslance do sálu. Počet přihlášených se pohyboval maximálně mezi 64 a 66 zákonodárci, přičemž Sněmovna je usnášeníschopná při třetinové účasti, tj. přítomnosti alespoň 67 poslanců.

Lépe se nevedlo ani dalšímu z místopředsedů Petru Gazdíkovi (TOP 09 a STAN), který Filipa na pár minut vystřídal a obratem vyhlásil 15minutovou pauzu.

Dvacet minut po zahájení schůze pomohl Filipovi až šéf poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik, který požádal o přestávku na jednání klubu do 11 hodin.

Vedle poslaneckých lavic zela prázdnotou i místa pro členy vlády.

Interpelace byly v tomto období zrušeny již několikrát, důvodem však byla nepřítomnost interpelovaných ministrů. Kvůli tomu přišla skupina poslanců Starostů a nezávislých a TOP 09 s návrhem na povinnou účast ministrů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám