Hlavní obsah

Vláda schválila covidové odměny pro hasiče, policisty a vojáky

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Andreje Babiše (ANO) schválil odměny pro hasiče, policisty a vojáky za boj s koronavirem. Na Twitteru to během jednání kabinetu uvedl šéf resortu vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Radek Plavecký, Právo

Armádní medici pomáhají středočeským hygienikům kontaktovat lidi, kteří se setkali s nemocným s covidem-19.

Článek

Každý z příslušníků těchto složek dostane 20 tisíc korun. Hamáček peníze žádal ze státního rozpočtu, podle svého dřívějšího prohlášení chtěl uvolnit zhruba 770 milionů korun.

„Jsem přesvědčen, že v situaci, kdy zdravotníci zaslouženě odměnu dostali, tak si ji zaslouží i hasiči a policisté a vojáci a další, kdo se na té operaci podíleli," prohlásil již dopoledne Hamáček.

Podle ministra obrany Lubomíra Metnara (za ANO) byla role vojáků při epidemii koronaviru nenahraditelná. „V nemocnicích, domovech pro seniory, call centrech a na dalších místech by se v uplynulém roce a půl bez pomoci téměř 12 tisíc vojáků neobešli,” napsal na Twitter.

Policisté a hasiči zatím odměny za covid nedostali

Domácí

Kabinet už začátkem března rozhodl o odměnách pro zdravotníky. Ti pracující v lůžkových zařízeních dostali  75 000 korun, pro nezdravotnické pracovníky pak vláda vyčlenila navíc 30 000 korun. Částka se odvíjela podle skutečně odpracovaných hodin v období od 1. října 2020 do letošního 28. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám