Hlavní obsah

Fialova vláda zpřísňuje. Omezí akce a večírky

Praha
Aktualizováno

Vláda Petra Fialy (ODS) na svém prvním řádném zasedání omezila konání akcí. Na kulturních a jiných akcích bude moci být maximálně 1000 sedících lidí. Akce, kde účastníci nesedí u stolů, budou omezeny na 100 osob. Platit budou i omezení týkající se Silvestra. Večírků a oslav se bude moci účastnit jen 50 lidí. Všechna tato omezení platí od 29. prosince do 2. ledna.

Vlastimil Válek o omezení večírků a akcíVideo: ČTK

 
Článek

Organizátoři akcí budou muset kontrolovat covidové certifikáty, a to prostřednictvím aplikace čTečka, jež se využívá k načtení QR kódu z aplikace Tečka, v níž jsou covidové certifikáty nahrány.

Ve školách se bude testovat dvakrát týdně. Bez výjimky

Koronavirus

Změny se dotknou také restaurací. U stolu budou moci sedět opět jenom čtyři osoby. Nyní tam může sedět šest lidí. Zavírací doba ale nebude omezená. Tato omezení budou platit od středy 29. prosince do neděle 2. ledna.

Omezení se podle ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) netýká lidí, kteří sdílejí společnou domácnost.

Na akce a do restaurací pak budou moci i nadále pouze ti, kteří jsou naočkovaní či prodělali covid. Antigenní ani PCR testy nestačí.

Ve školách se bude testovat dvakrát týdně. Bez výjimky

Koronavirus

Vláda také schválila, že se budou v prvních dvou týdnech v lednu testovat na koronavirus děti a zaměstnanci škol vždy v pondělí a ve čtvrtek.

Současně bude také omezena otevírací doba obchodů na Štědrý den do 12:00, uzavřeny úplně budou 25. prosince.

TK po prvním řádném zasedání nové vlády Petra FialyVideo: ČTK

Reklama

Výběr článků

Načítám