Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Novinky, ber
Praha

Vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) na mimořádném zasedání řešila, jak budou s ohledem na pandemii koronaviru školy fungovat od začátku září. Jednání má v 20:15 okomentovat šéf resortu zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), Novinky brífink nabídnou živě.

Tisková konference ministra zdravotnictví Adama VojtěchaVideo: ČTK

 
Článek

Podle již dříve schváleného materiálu se žáci základních a středních škol na začátku září třikrát otestují antigenními testy na koronavirus.

Školy by měly od září také v co největší míře zachovávat homogenitu skupin dětí a omezit slučování tříd či hromadné školní akce. Neměly by se pořádat například besedy či divadelní představení, omezit by se měl i pohyb cizích lidí v prostorách škol a tělocvik by měl být co nejvíc venku.

Netestované děti v lavicích s rouškami? Školy čekají na pokyny

Domácí

To, kde budou muset děti a zaměstnanci školy nosit roušky či respirátory, by se mělo řídit aktuálními opatřeními ministerstva. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) dříve uvedl, že jako minimum předpokládá zachování roušek třeba na chodbách či v šatnách.

Podle některých ředitelů škol řadu navrhovaných opatření nebude možné splnit. Patří mezi ně třeba udržení homogenity žáků, zajištění izolačních místností či zajištění teplé vody ve všech třídách.

Reklama

Výběr článků

Načítám