Hlavní obsah

Vojáci budou s covidem pomáhat až do června, schválila vláda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vojáci budou pomáhat s epidemií koronaviru v nemocnicích a sociálních zařízeních až do června. Vláda v demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) prodloužila nařízení, které platilo pouze do konce roku.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Výpomoc vojáků jsme schválili,” uvedla po jednání vlády stručně vicepremiérka Alena Schillerová (ANO).

Nařízení umožňuje k pomocným pracím v nemocnicích a v sociálních zařízeních vyslat až 900 vojáků. Dalších 150 vojáků lze využít v souvislosti s testováním na koronavirus.

Očkovat proti covidu nově můžou i zubaři a lékárny, schválila vláda

Domácí

Kromě toho ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) na pondělní vládu také přinesl návrh, aby mohli očkovat vedle praktických lékařů také lékárníci a zubaři. Kabinet to schválil, návrh nyní posoudí poslanci.

Dále řešila vláda i běžnou agendu, k posouzení měla téměř 20 návrhů zákonů. Souhlasné stanovisko dala například k návrhu poslanců SPD, aby platy ústavních činitelů byly zmrazeny do konce roku 2025.

Pro kabinet ANO a ČSSD v demisi se pondělní schůzka mohla stát zároveň také tou poslední. Závisí to na výsledku pondělní schůzky designovaného premiéra Petra Fialy (ODS) s prezidentem Milošem Zemanem, kteří budou řešit jmenování nové vlády Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN.

Reklama

Výběr článků

Načítám