Hlavní obsah

Vláda by měla okamžitě odstoupit, přisadil si Babiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda by měla okamžitě odstoupit, kritizoval v pondělí na tiskové konferenci v souvislosti se stávkou a protesty odborů šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš. Premiér Petr Fiala (ODS) podle něj nekomunikuje a zemi škodí. „Je z jiné galaxie,“ prohlásil Babiš.

Vláda by měla okamžitě skončit, vyzývá šéf opozičního ANO Andrej BabišVideo: Facebook, Andrej Babiš

 
Článek

„Vláda nepochopila, jak má řešit veřejné finance. Jediné řešení je, aby vláda okamžitě skončila. Premiér není schopen vést ani jednání, dělá ostudu a škodí naší zemi,“ uvedl na tiskové konferenci Babiš, šéf nejsilnější opoziční strany.

Do Fialy si rýpnul. „Potvrdilo se, že není z jiné planety, ale z jiné galaxie,“ prohlásil.

Zároveň kritizoval pondělní projev předsedy vlády, který řekl, že v konsolidaci veřejných financí bude pokračovat a nebude ustupovat, protože nemá kam.

Fiala ke stávce: Není kam ustupovat

Domácí

„Každý normální člověk i politik by čekal, že vystoupí a bude se snažit situaci smířlivě řešit. Naopak jeho vystoupení bylo stejné jako vláda, arogantní, výsměšné a urážlivé. Vymlouvá se,“ kritizoval lídr opozičního ANO.

Podle Babiše jsou protesty odborů výsledkem vládnutí Fialova kabinetu. „A vůbec k tomu nemuselo dojít,“ upozornil. Fiala podle něj osobně nekomunikuje s odboráři.

Hnutí ANO se podle jeho předsedy protestů nezúčastní. Místo toho chce v úterý situaci komentovat v Poslanecké sněmovně.

Fiala v pondělí ráno řekl, že vláda s odbory dlouhodobě jedná, a tak by měl sociální dialog fungovat dobře. „Zájem domluvit se by ale musely mít obě strany,“ rýpl si do odborářů.

Odboráři sotva zaplnili Malostranské náměstí

Domácí

Volby by vyhrálo ANO, druhá SPD

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám