Hlavní obsah

Víkend přinese další vydatné srážky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se lidé musí připravit na deštivé počasí. S jistotou se očekává první a druhý stupeň povodňové aktivity na některých tocích, na malých tocích dokonce třetí stupeň.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pondělní průtrž mračen

Článek

"O víkendu k nám postoupí tlaková níže z Polska a přinese vydatné srážky zejména v našich severních horách, částečně asi i na Vysočině," uvedl mluvčí ČHMU Petr Dvořák. Podle něho naprší do nedělního rána 40 - 60 milimetrů, na některých místech 80 milimetrů srážek. Do pondělního rána pak dalších až 40 milimetrů.

Nejvyšší srážkové úhrny do nedělního rána se očekává v oblasti Jizerských hor, Krkonoš, Orlických hor a Beskyd. Pršet ale bude na celém území. Ještě více srážek bude padat nad Polskem a Ukrajinou, zasažen bude i sever Slovenska.

V první polovině příštího týdne by měly trvalé srážky ustávat. Nadále se však budou vyskytovat přeháňky a bouřky.

Na Zlínsku zmizel v rozbouřeném potoce muž

Vydatné deště zasáhly zejména východ České republiky už v noci ze čtvrtka na pátek. Postihly především Zlínsko a Moravskoslezský kraj. V Trnavě na Zlínsku v noci strhl rozvodněný potok 40letého muže. [celá zpráva]

Od rána policisté prohledávají břehy říčky Trnávky. „Do deváté hodiny ranní jsme prozkoumali čtyřkilometrový úsek Trnávky k soutoku s řekou Dřevnicí,“ uvedla Právu krajská policejní mluvčí Jana Bartíková. Po zmizelém muži už kromě policistů a dobrovolných hasičů pátrají také potápěči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám