Hlavní obsah

Vaňková podstoupila test na drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) a její náměstek Robert Kerndl (ODS) uvedli, že podstoupili laboratorní test na drogy. Výsledek hodlají zveřejnit. Oba čelí kauze kolem fotografie ze sociálních sítí, na níž jsou zachyceni s bílým práškem.

Foto: Twitter/Jan Werewolf

Primátorka Brna Markéta Vaňková s podezřelým bílým práškem

Článek

O laboratorním testu informoval v pondělí server iDnes.cz, Kerndl i Vaňková to Novinkám potvrdili. „Předpokládám, že výsledek by měl být v nejbližších dnech,“ napsala Novinkám Vaňková. „Zřejmě do pátku,“ upřesnil Kerndl.

Na sociálních sítích se v minulých dnech objevila fotografie, na níž před primátorkou a jejím náměstkem někdo drží mobilní telefon s bílým práškem rozděleným do několika čar na displeji. Podobným způsobem to dělají uživatelé kokainu.

Server iDnes uvedl, že Kerndl podstoupil test na kokain i přímo na magistrátu a že výsledek byl negativní, Vaňková na výzvu reagovala s tím, že na testu byla minulý týden.

Vaňková vysvětlovala, že si bílý prášek nevybavuje. Podporu má dál

Domácí

Vaňková před týdnem v televizi Nova připustila, že fotografie, na níž si prohlíží bílý prášek na displeji mobilního telefonu a kterou původně označila za fotomontáž, může být pravá. Mohla by podle ní pocházet ze setkání s náhodnými lidmi v centru Brna před dvěma třemi lety.

Kokain je po požití v krvi či moči detekovatelný v rámci hodin, nejvýše dnů.

Vaňková také uvedla, že fotografii nepovažuje za důvod k rezignaci na funkci ve vedení města. Kauzou se zabývala ODS i brněnský klub zastupitelů Společně, podporu zatím primátorka neztratila.

Hollan z Žít Brno: Je to nejlidštější věc, kterou kdy primátorka Vaňková udělala

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám