Hlavní obsah

Válka v policii: Je to nátlaková kampaň Šlachty, řekl Tuhý k podezření z úniku informací

Novinky, jas

Policejní prezident Tomáš Tuhý odmítl podezření, že by se podílel na úniku informací. O něm v pondělí informoval šéf ostravské expozitury Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jiří Komárek. Odcházející šéf útvaru Robert Šlachta v této souvislosti požádal o svolání bezpečnostního výboru Sněmovny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

„Nařčení vedoucího ostravské expozitury ÚOOZ jednoznačně odmítám. Zveřejněné ‚podezření‘ beru jako nebývalý účelový nátlak a pokus o dehonestaci mé osoby,“ uvedl Tuhý, který se pozastavil zejména nad tím, že představitelé ÚOOZ informovali nejprve média. Takovýto postup je podle něj nelegitimní a manipulativní.

„Celou situaci vnímám jako druhou vlnu nátlakové kampaně odcházejícího ředitele ÚOOZ a jeho příznivců, kteří se tímto nevhodným způsobem snaží zvrátit manažerské rozhodnutí týkající se změny organizační struktury a zefektivnění chodu dvou útvarů s celorepublikovou působností,“ tvrdí Tuhý.

Pokud by se uskutečnilo jednání bezpečnostního výboru, na němž by Šlachta s Komárkem vystoupili, očekává Tuhý, že se dostaví rovněž dohlížející státní zástupci a pracovníci GIBS.

Jednání výboru je připraven se zúčastnit i ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Ani podle něj však postup ÚOOZ nebudí důvěru. [celá zpráva]

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

První náměstek policejního prezidenta Tomáš Tuhý.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministryně pro místní rozvoj a kandidátka na eurokomisařku Věra Jourová z hnutí ANO.

Reklama

Výběr článků

Načítám