Hlavní obsah

V Thomayerově nemocnici začalo očkování dětí

S očkováním prvních několika desítek dětí od pěti do 11 let začali ve středu zdravotníci v pražské Fakultní Thomayerově nemocnici (FTN) v Krči. V dalších nemocnicích začne očkování dětí ve čtvrtek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Jak informoval mluvčí FTN Petr Sulek, ráno bylo registrováno kolem čtyř desítek dětí.

„Další termín bude příští středu. Očkujeme vždy od 9:00 do 12:00 a pak od 15:00 do 17:00. Očkování je umístěno v rámci pediatrické kliniky, takže je na místě vždy zkušený pediatr a dětská sestra,“ řekl mluvčí. Nemocnice má k dispozici prozatím šest tisíc dávek vakcín.

Děti dostávají vakcínu o třetinové síle oproti dospělým. Určena je pro ně vakcína společnosti Pfizer/BioNTech.

V Praze je podle webu ministerstva zdravotnictví sedm očkovacích míst, kde budou vakcínu dětem podávat. Kromě FTN je to také například poliklinika Všeobecné fakultní nemocnice, Fakultní nemocnice v Motole nebo očkovací centrum v Kongresovém centru na Vyšehradě.

Do Česka dorazily první vakcíny pro děti

Koronavirus

Celkově jsou registrace otevřeny do 39 očkovacích míst, v některých krajích ale budou očkovat jen praktičtí lékaři pro děti a dorost. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pondělí uvedl, že zatím si vakcínu objednalo asi 120 z nich. Ordinací je přitom zhruba 2000. Očkovací látky dorazily do ČR v úterý, objednáno bylo zatím 300 000 vakcín pro 150 000 dětí. V této věkové skupině je jich zhruba 800 000.

Rozčarování pro rodiče. Děti lze k očkování registrovat jen v některých krajích

Domácí

V některých krajích budu moci rodiče a zákonní zástupci děti zaregistrovat až později.

Reklama

Výběr článků

Načítám