Hlavní obsah

V domovech seniorů se budou testovat i zaměstnanci, rozhodla vláda

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vláda schválila testování v domovech pro seniory a dalších lůžkových zařízeních sociálních služeb i pro zaměstnance. Minulý týden ho už podpořila pro klienty. Na pondělní tiskové konferenci po jednání kabinetu to řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Testovat se bude mezi 4. a 9. listopadem.

Foto: ČTK

Ministr zdravotnictví Jan Blatný

Článek

„Bylo schváleno testování v domovech seniorů. Pravidelnými antigenními testy budou testováni klienti a pracovníci těchto zařízení. Chceme snížit riziko přenosu a chceme od sebe oddělit osoby, které jsou pozitivní a které nejsou,” uvedl ve Strakově akademii Blatný.

Domovy pro seniory stát neuchránil. Testování přichází pozdě, míní šéf asociace

Domácí

Testování klientů i zaměstnanců sociálních zařízení by se podle ministra mělo spustit mezi 4. a 9. listopadem. Do té doby bude rozvoz testů a školení.

Všichni zaměstnanci pak budou muset nosit respirátory třídy FFP2, které budou uvolněné ze státních hmotných rezerv.

Blatný: Petici Milionu chvilek jsem podepsal, s Babišem jsme si to vyříkali

Domácí

Povinnost testovat klienty pak mají sociální zařízení podle vydaného mimořádného opatření od 4. listopadu. První testování musí stihnout do týdne, poté vždy v týdenních intervalech. K testování sociálních pracovníků vydá ministerstvo samostatné mimořádné opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám