Hlavní obsah

Blatný: Petici Milionu chvilek jsem podepsal, s Babišem jsme si to vyříkali

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) přiznal, že podepsal před dvěma lety petici Milionu chvilek, která požadovala demisi premiéra Andreje Babiše (ANO). Ještě ve čtvrtek to přitom zpochybnil. Do Babišovy vlády podle svých slov vstoupil, protože možnost pomoci pro něj byla důležitější.

Blatný: Petici Milionu chvilek jsem podepsalVideo: ČTK

 
Článek

„Když jsem byl dotazován včera, tak mě ta otázka překvapila. Následně padl dotaz z Práva, na který jsem odpovídal váhavě. Ale ano, tu petici jsem podepsal,“ uvedl v pátek večer po jednání vlády nový ministr.

Epidemie přibrzdila, ale vyhráno není, říká Blatný

Domácí

Na své první tiskové konferenci na přímý dotaz, zda jde opravdu o něj, odpověděl přitom s viditelným zaváháním nevýrazné „ne“.

Blatný: Nechci lhát 

„Pro mě je ale podstatné, abych nelhal a nevystupoval jako někdo, kdo neříká pravdu,” okomentoval to v pátek.

Lhal? Nový ministr Blatný chodí kolem svého podpisu protibabišovské petice jako kolem horké kaše

Domácí

S Babišem si to podle jeho slov vyříkali. „Měli jsme od začátku s panem premiérem otevřenou komunikaci a řadu věcí jsme si vyříkali. A když jsem byl vyzván jako odborník, tak to pro mě bylo důležitější,“ dodal.

Ministr nechtěl rozebírat, zda stále trvá jeho názor, že by měl Babiš z funkce odejít. „Důvod, proč jsem se stal po souhlasu premiéra a prezidenta ministrem, je odborný,” reagoval vyhýbavě.

První rozhovor s ministrem Blatným: Data zatím ukazují, že lockdown nebude nezbytný

Domácí

Premiér v pátek pro server Idnes uvedl, že mu nevadí, že je Blatného jméno uvedeno na petici proti němu samému. „Do vlády se snažím vždy vybírat odborníky a nevybírám je podle sympatií vůči mně,“ sdělil Babiš, který tak zároveň přešel vyhýbavé odpovědi svého nového ministra.

Reklama

Výběr článků

Načítám