Hlavní obsah

Urban ministrem průmyslu? Rozhodnutí zatím nepadlo, tvrdí mluvčí vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O jménu člověka, který nahradí Jana Mládka (ČSSD) ve funkci ministra průmyslu a obchodu, zatím rozhodnuto není. V reakci na spekulace v médiích, že by oním nástupcem mohl být Milan Urban (ČSSD), jenž tuto funkci zastával i v minulosti, to uvedl mluvčí vlády Martin Ayrer.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Milan Urban

Článek

„Předseda vlády Bohuslav Sobotka ještě ve věci nového ministra průmyslu a obchodu žádné rozhodnutí neučinil,“ uvedl Ayrer v prohlášení.

Poznamenal, že v pátek a v sobotu se premiér intenzivně věnoval sjezdu ČSSD.

„V příštích dnech se chystá mluvit s potencionálními kandidáty a následně předloží příslušný návrh prezidentu republiky,“ dodal mluvčí.

V příštím týdnu?

Podobně se vyjadřoval i Sobotka v rozhovoru pro sobotní Právo. „Mám v hlavě několik jmen. Konzultace budu dokončovat v příštích dnech a platí, že po sjezdu se stavím za panem prezidentem a předložím mu je,“ řekl.

Na otázku, zda to bude už v následujícím týdnu, řekl Sobotka, že by byl rád, kdyby se to povedlo.

Mladá Fronta Dnes, která s informací o Urbanovi přišla, se odvolává na tři nejmenované zdroje. Urban novinářům věc nepotvrdil. Řekl, že si budou muset počkat do pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám