Hlavní obsah

Uprchlické centrum ve Vysočanech se k 15. červnu uzavře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hlavní město k 15. červnu na neurčito uzavře centrum pro uprchlíky z Ukrajiny (KACPU), které funguje ve Vysočanech. Město již delší dobu argumentuje přetížeností a tím, že neexistuje systém, který by uprchlíky rozděloval do dalších regionů.

Foto: Novinky

Asistenční centrum pro Ukrajince v pražských Vysočanech.

Článek

O uzavření centra ve středu jednal krizový štáb hlavního města. V metropoli je podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) až čtyřnásobný počet uprchlíků ve srovnání s dalšími kraji.

Podle vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN)  země situaci i  v případě uzavření centra zvládne. On i premiér Petr Fiala (ODS) jsou připraveni s pražským primátorem jednat a hledat východisko.

Hřib: Barrandovský most opravujeme, aby s ním řidiči nespadli

Domácí

Město o uzavření centra, které slouží společně pro Prahu a Středočeský kraj, hovoří již několik týdnů. Původně centrum sídlilo v Kongresovém centru na Vyšehradě.

V Malešicích vyrostlo v minulých dnech již druhé stanové městečko pro romské uprchlíky v hlavním městě. Část z nich zůstávala na pražském hlavním nádraží v nevyhovujících podmínkách.

FOTO: Romští uprchlíci na pražském hlavním nádraží

Stalo se

Dočasnou ochranu v ČR doposud získalo přes 360 000 uprchlíků z Ukrajiny. Část se jich již vrátila zpět do vlasti.

Reklama

Související články

Praha volá po přerozdělení uprchlíků

Stanové městečko v pražské Troji, které otevřelo minulý čtvrtek, přestává stačit. Centrum určené pro uprchlíky z hlavního nádraží už skoro dosáhlo plné...

Na nádraží je Romů míň, dál spí na zemi

Týden provozu stanového městečka situaci romských uprchlíků výrazně nezlepšil. Počet nocujících na pražském hlavním nádraží ale klesá, i když tam stále...

Výběr článků

Načítám