Hlavní obsah

Uprchlické centrum ve Vysočanech se k 15. červnu uzavře

Praha
Aktualizováno

Hlavní město k 15. červnu na neurčito uzavře centrum pro uprchlíky z Ukrajiny (KACPU), které funguje ve Vysočanech. Město již delší dobu argumentuje přetížeností a tím, že neexistuje systém, který by uprchlíky rozděloval do dalších regionů.

Foto: Novinky

Asistenční centrum pro Ukrajince v pražských Vysočanech.

Článek

O uzavření centra ve středu jednal krizový štáb hlavního města. V metropoli je podle primátora Zdeňka Hřiba (Piráti) až čtyřnásobný počet uprchlíků ve srovnání s dalšími kraji.

Podle vicepremiéra a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN)  země situaci i  v případě uzavření centra zvládne. On i premiér Petr Fiala (ODS) jsou připraveni s pražským primátorem jednat a hledat východisko.

Hřib: Barrandovský most opravujeme, aby s ním řidiči nespadli

Domácí

Město o uzavření centra, které slouží společně pro Prahu a Středočeský kraj, hovoří již několik týdnů. Původně centrum sídlilo v Kongresovém centru na Vyšehradě.

V Malešicích vyrostlo v minulých dnech již druhé stanové městečko pro romské uprchlíky v hlavním městě. Část z nich zůstávala na pražském hlavním nádraží v nevyhovujících podmínkách.

FOTO: Romští uprchlíci na pražském hlavním nádraží

Stalo se

Dočasnou ochranu v ČR doposud získalo přes 360 000 uprchlíků z Ukrajiny. Část se jich již vrátila zpět do vlasti.

Reklama

Související články

Praha volá po přerozdělení uprchlíků

Stanové městečko v pražské Troji, které otevřelo minulý čtvrtek, přestává stačit. Centrum určené pro uprchlíky z hlavního nádraží už skoro dosáhlo plné...

Výběr článků

Načítám