Hlavní obsah

Tlustý se stal playboyem ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Narušené sebevědomí si mohl v neděli spravit Vlastimil Tlustý, který se stal neformálním playboyem kongresu ODS. Podle europoslance a moderátora Jana Zahradila uspěl totiž v soutěži o nejpřitažlivějšího kandidáta na prvního místopředsedu.

Článek

Organizátoři se ptali náhodně vybraných delegátek. Mezi tazateli byl například ministr zahraničí Alexandr Vondra, nestraník, který se však v nejbližších týdnech chystá vstoupit do ODS.

A jak to dopadlo? Tlustý obdržel 21 hlasů, Pavel Bém 20 a Petr Nečas 14 hlasů. "Playboyem ODS 2006 mohu vyhlásit Vlastimila Tlustého," oznámil Zahradil.

Tlustý, který se v dřevních dobách ODS představoval jako "Tlustý ze Slaného", úspěch už potřeboval jako sůl. Jeho tažení kongresy ODS, kde pravidelně kandiduje na místopředsedu, nevyšlo ani letos. Rozdíl tu však proti minulosti je: dříve zůstával i přes své neúspěchy v nejužším vedení ODS. Jako šéf poslaneckého klubu byl totiž léta členem grémia. Nyní je "jen" ministrem financí, a to je ještě ohroženým, byť všechny personální spekulace premiér Mirek Topolánek označil za nesmysl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám