Hlavní obsah

Tisková konference po jednání vlády

Praha

Rozšíření seznamu zakázaných anabolik či úpravu dotací na zdravotní výzkum, tak aby zohlednil situaci související s epidemií covidu, probere v pondělí vláda. Necelé tři týdny před sněmovními volbami už kabinet hnutí ANO a sociálních demokratů nepřijímá návrhy zákonů ani se nevyjadřuje k poslaneckým iniciativám. Brífink po jednání je naplánovaný na 15. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání vlády 20.9.2021 Video: ČTK

 
Článek

Ministry ještě před volbami čeká schválení rozpočtu na příští rok, tomu se ale vláda podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) v pondělí věnovat nebude.

Odevzdat musí vláda schválený návrh dolní parlamentní komoře do 30. září. Schvalovat rozpočet bude Sněmovna už v novém složení.

Maláčová chce škrtat peníze armádě. Nesmysl, zlobí se Metnar

Domácí

Již dopoledne jednali zástupci vlády s odbory a zaměstnavateli. Tématem bylo navýšení platů ve veřejné sféře i růst minimální mzdy.

Jednání ale nepřinesla shodu. Zatímco ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) navrhuje růst platů ve veřejné sféře o 3000 korun, premiér Andrej Babiš (ANO) zmínil částku 1400 korun.

Domluva není ani na růstu minimální mzdy. Maláčová chce, aby z nynějších 15 200 vzrostla na 18 tisíc korun. Podle premiéra Babiše by bylo nejlepší, aby o navýšení minimální mzdy rozhodla až příští vláda po volbách.

Vláda schválila zmrazení platů politiků

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám