Hlavní obsah

Tisková konference po jednání krizového štábu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se po jednání Ústředního krizového štábu vyjádří k aktuální epidemiolgické situace. Aktuální statistiky přitom naznačuje, že epidemie v Česku po zavedení přísného lockdownu zpomaluje. Brífink je naplánovaný na 11:15, Novinky ho nabídnou živě.

TK po jednání krizového štábu 10.3.2021Video: ČTK

 
Článek

V posledních několika dnech to vypadá, že se situace v Česku zlepšuje. Počty nově nakažených klesají. Například za úterý odhalily laboratoře v Česku 15 196 nově nakažených. To je zhruba o 1600 méně než ve stejný den před týdnem.

„Vím, že je to otravné, nicméně opatření fungují. Epidemie zpomaluje, vyhráno ale není,“ sdělil již v pondělí Hamáček.

Epidemie zpomaluje, opatření fungují, oznámil Hamáček

Domácí

Stále vysoký však zatím zůstává počet hospitalizovaných i pacientů na jednotkách intenzivní péče. V pondělí bylo podle revidovaných údajů v nemocnicích rekordních skoro 9000 pacientů s covidem.

Právě počty hospitalizovaných jsou ale pro rozvolňování opatření klíčovým údajem. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) avizoval, že k většímu rozvolnění dojde při třech tisících hospitalizovaných. Nejdřív se totiž musí ulevit nemocnicím, které se aktuálně potýkají s nedostatkem lůžek i personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám