Hlavní obsah

Testy by mohly hradit pojišťovny i po 1. září

Novinky, ber, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Preventivní testy na koronavirus by mohly být zdarma i po 1. září. Jedná se o tom, potvrdil Novinkám informace serveru Seznam Zprávy epidemiolog a poradce ministra zdravotnictví Rastislav Maďar.

Foto: Jose Cabezas, Reuters

Testování na koronavirus

Článek

„Jedná se o tom, jestli poskytnout ještě nějaký čas navíc a úhradu testu všem ještě určitou dobu neponechat,” napsal Novinkám v SMS Maďar.

Konkrétnější ale být nechtěl. „Informovat by o této věci měl pan ministr Vojtěch. Tak bych to považoval v aktuální situaci za správné,” doplnil.

Testy od září zdarma už jen pro nezletilé, rozhodla vláda

Domácí

Potvrdil tak částečně informace serveru Seznam Zprávy, podle kterých chce testy zdarma i po 1. září premiér Andrej Babiš (ANO).

Vláda totiž v minulém týdnu odsouhlasila, že pojišťovny budou preventivní testy hradit pouze lidem, kteří jsou mladší 18 let. Zdarma měly být i pro ty, kteří se například ze zdravotních důvodů nemohou nechat naočkovat.

Novinky se s dotazem obrátily také na Babiše či šéfa Chytré karantény Petra Šnajdárka, který měl být podle serveru taktéž přítomen na schůzce, kde premiér požadavek přednesl.

Babiš zatím neodpověděl. Šnajdrárek věc nehodlá komentovat. „Nic říkat nebudu,” napsal Novinkám ještě předtím, než mu vůbec stačil redaktor položit konkrétní dotaz.

Reklama

Výběr článků

Načítám