Hlavní obsah

STAN povede do voleb v Moravskoslezském kraji Vondrák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STAN půjde za rok do krajských voleb v Moravskoslezském kraji v koalici Starostové a osobnosti pro kraj. Lídrem bude bývalý hejtman ANO Ivo Vondrák. Ten se s hnutím názorově rozešel, kritizoval poměry uvnitř ANO a při prezidentských volbách otevřeně podpořil Petra Pavla namísto nominanta a předsedy ANO Andreje Babiše.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ivo Vondrák

Článek

Vondrák z hnutí ANO na jaře letošního roku vystoupil, následně skončil i na pozici hejtmana a ve Sněmovně zasedá jako nezařazený poslanec.

„Moravskoslezský kraj před časem přišel o schopného hejtmana. Jen proto, že se vzepřel Andreji Babišovi a pojmenoval nebezpečí, které představuje. Chceme, aby se po volbách v příštím roce Ivo Vondrák vrátil do vedení kraje,“ uvedlo ke spolupráci s Vondrákem hnutí STAN.

Vondrák je přesvědčen, že hnutí STAN bude jeho politickému názoru vyhovovat více než ANO. „Starostové sehrávají klíčovou roli v tomto kraji,“ doplnil Vondrák, s nímž bude na čele kandidátky krajská předsedkyně STAN Michaela Šebelová.

„Věříme ve dvojciferný volební výsledek,“ uvedla Šebelová.

Podle Vondráka je třeba hledat osobnosti, které by mohly s politikou pomoci.

Vondrák byl koncem 80. let krátce členem KSČ. Po roce 1990 spoluzakládal na VŠB-TUO katedru informatiky a později byl rektorem školy. Za ANO kandidoval v krajských volbách v roce 2016 a rok poté se stal jeho členem.

K opakování koalice PirSTAN není žádná vůle, prohlásil Rakušan

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám