Hlavní obsah

K opakování koalice PirSTAN není žádná vůle, prohlásil Rakušan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K vytvoření celostátní volební koalice Pirátů a STAN není vůle ani na jedné straně, prohlásil v sobotu předseda STAN Vít Rakušan. Reagoval tak na pořad PoliTalk serveru Novinky.cz, ve kterém předseda Pirátů Ivan Bartoš prohlásil, že koalice PirSTAN skončí spolu s touto vládou.

Bartoš: Koalice PirSTAN končí s touto vládou, zaplatili jsme za ni hodněVideo: Novinky

 
Článek

„Já si myslím, že spolu dovládneme v této vládě. Nepředpokládám, že bychom do velké volební vřavy za dva roky v té koalici znovu šli,“ uvedl pro Novinky.cz Bartoš.

Zdůraznil přitom, že koalice PirSTAN před sněmovními volbami v roce 2021 vznikla z obavy, aby příští vládu nesestavilo hnutí ANO s podporou SPD. „A myslím si, že za to Piráti zaplatili poměrně velkou daň,“ doplnil Bartoš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vít Rakušan 1. listopadu 2023 před jednáním vlády

Spolupráce v regionech

Snaha o vytvoření koalice na celostátní úrovni evidentně není ale ani na druhé straně, Rakušan to uvedl v reakci na článek Novinek v sobotu večer.

„To samozřejmě nevylučuje spolupráci v regionech či obcích, ani pokračování stávající spolupráce ve vládní koalici, která je dobrá. Témat, která nás spojují, ať jsou to otázky lidskoprávní, sociální, nebo boj proti korupci, je dost,“ uvedl pro ČTK v sobotu předseda STAN.

Ivan Bartoš byl hostem PoliTalku serveru Novinky.cz a celý obsáhlý rozhovor vám přineseme v průběhu příštího týdne. První část rozhovoru naleznete v článku níže:

Bartoš: Koalice PirSTAN skončí spolu s touto vládou, zaplatili jsme za ni hodně

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám