Hlavní obsah

Sportovci pomohou aukcí ukrajinským dětem

Dresy, čepice, trička a také například míče nebo rukavice věnovaly desítky sportovců do charitativní internetové aukce, jejíž výtěžek poputuje na pomoc ukrajinským dětem.

Foto: archiv Josefa Machů, Právo

Část darů od známých sportovců

Článek

Pořádá ji licitátor Josef Machů ze společnosti Prokonzulta. Milovníci sportu mohou v aukci získat například dres trojskokanky Šárky Kašpárkové, střelecké bundy zlatých olympioniků Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého nebo míč podepsaný všemi členkami známého basketbalového klubu Žabiny Brno.

„Dražit se bude přímo na internetových stránkách Prokonzulty, která k této charitativní akci poskytuje svůj web. Pojede se přesně jako při velkých dražbách, jen účastníci nebudou muset skládat žádnou jistinu,“ řekl Právu Machů.

Milovník legrace

Aukce skončí v pondělí 13. dubna ve 13 hodin. Celkem nabídne 20 předmětů. Pokud se rozhodnou přidat se do dražby další sportovci, uspořádá se další aukční kolo. Machů si netroufá odhadnout, jaký by mohl být zisk.

Jako licitátor je sice Machů v zaměstnání velmi uhlazený, jeho přátelé ho ale znají jako milovníka legrace a sportovního nadšence. Je fanouškem cyklistiky, známé baví na sociálních sítích svými fotografiemi, na kterých propaguje otužování. Běhu se věnuje do půl pasu nahý i za třeskutých mrazů.

„Sport lidi spojuje, tak proč by je neměl spojit i při pomoci těm, kteří ji nyní nejvíce potřebují. Navíc sportovci jsou báječní lidé,“ doplnil Machů s úsměvem.

FOTO: Praha má nový sklad pro humanitární pomoc

Domácí

Jako první mu přispěchali s dary do sbírky střelci Lipták s Kosteleckým. Mezi draženými předměty bude trikot od cyklistické legendy Jána Svorady. Trikot i s podpisem dává do aukce i hokejový mistr světa Petr Hubáček.

Zajímavostí v aukci bude startovní číslo biatlonistů ze světového poháru v Novém Městě na Moravě s podpisy Gabriely Koukalové a Veroniky Vítkové. Dražit se budou i rukavice Martina Prokopa, který jezdí rallye Paříž–Dakar. Licitátorovi přispěli dárkem do aukce volejbalistky KP Brno nebo fotbalisté SK Líšeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám