Hlavní obsah

Šéf KSČM Filip: Chystají se další obvinění poslanců

Novinky, jov

Předseda komunistů Vojtěch Filip ve středu překvapil prohlášením, že policie chystá další obvinění poslanců. Konkrétní jména nesdělil, ale odkázal na to, že bezpečnostní složky budou mít po setkání policejního prezidenta Petra Lessyho s hlavou státu Václavem Klausem odvahu kauzy řešit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf KSČM Vojtěch Filip.

Článek

„Chystají se další obvinění poslanců,“ prohlásil Filip na středeční tiskové konferenci ve Sněmovně. Na dotaz Novinek, odkud bere jistotu, že si policie posvítí na další poslance, odkázal na středeční schůzku Klause s Lessym, kdy hlava státu policejního prezidenta podpořila.

„Pan policejní prezident má podporu prezidenta republiky, tak si myslím, že policisté budou mít odvahu a některé věci ze šuplat dotáhnou do sdělení obvinění,“ řekl předseda KSČM. Doplnil, že policisté si podle jeho názoru posvítí na politiky z koalice i opozice.

„Myslím, že to bude napříč politickým spektrem, protože jsou to některé věci, které jsou staršího data, ale ještě nejsou promlčené,“ uvedl Filip. Konkrétní jména ale nechtěl sdělit. „To nechme na policii,“ poznamenal pouze.

Reklama

Výběr článků

Načítám