Hlavní obsah

Rozloučit se se Schwarzenbergem přijde také člen rodiny Habsburků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sobotního rozloučení s bývalým ministrem zahraničí, poslancem a senátorem a také příslušníkem jednoho z nejstarších evropských šlechtických rodů Karlem Schwarzenbergem, které se uskuteční v katedrále sv. Víta na Pražském hradě, se zúčastní Ferdinand Zvonimir Habsburský jako oficiální zástupce rodu Habsburků. V pátek to sdělil mediální zástupce rodiny Habsburků Martin Hamšík.

Foto: Profimedia.cz

Ferdinand Zvonimir Habsburský na fotografii z roku 2018

Článek

Šestadvacetiletý Ferdinand Zvonimir Habsburský je vnukem evropského politika Otty Habsburského a pravnukem posledního rakouského císaře a českého krále Karla I. Rakouského. Je rakouským závodním jezdcem, jezdil ve formuli 3 a poté přesedlal do nejvyšší soutěže cestovních vozů DTM.

Podle mediálních zástupců rodiny jsou vztahy mezi rody Habsburků a Schwarzenbergů tradičně blízké: Otto Habsburský je znovu potvrdil udělením Řádu zlatého rouna Karlu Schwarzenbergovi v roce 1991.

Sobotního obřadu v katedrále se zúčastní z bezpečnostních a kapacitních důvodů vedle rodiny jen pozvaní hosté, mezi nimi například slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, přední příslušníci evropské šlechty, diplomaté a politici. Po mši budou Schwarzenbergovy ostatky odvezeny na Orlík a uloženy do rodinné hrobky.

Na rozloučenou si Schwarzenberg přál koledu a československou hymnu

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám