Hlavní obsah

Rodiče zavalili úřad telefonáty

Novinky, Zdeňka Látková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Desítky telefonátů v pondělí a v úterý zaznamenali na ministerstvu školství. Úředníky bombardovali rodiče žáků, kteří se snažili dopídit, zda jejich konkrétní škola bude 1. září kvůli stávce uzavřena. Volali ale i učitelé, kteří se ptali "co mají dělat, když nechtějí stávkovat".

Foto: Pavel Pávek
Článek

Ministerstvo v pátek oznámilo, že zřídí zvláštní linku, na které veřejnost může tyto informace zjistit. Včera uvolnilo pro tyto účely jednu z existujících ministerských telefonních linek. Na číslo 257 193 740 mohou rodiče volat dnes od 8:00 do 16:00 hodin. Linka bude podle informací z tiskového odboru fungovat i v pondělí, kdy se bude odehrávat stávka na školách. Půjde však spíš o poradenskou než informační linku.

:. Informační linka ministerstva
257 193 740
pátek 29.8. do 8:00 do 16:00
v provozu rovněž v pondělí 1.9.

"Žádáme rodiče, aby se v první řadě obrátili přímo na školu nebo na jejího zřizovatele, to bude spolehlivější. I když se budeme snažit poskytnout jim informace hned, jak se je dozvíme od odborů, nezaručíme, že budou stoprocentně správné, že náš seznam stávkujících škol bude úplný," řekl Právu Ondřej Gabriel z tiskového odboru ministerstva. Dnes by se měla většina škol definitivně rozhodnout, zda se ke stávce připojí či nikoli.

Kromě rodičů na ministerstvo také volali učitelé. "Ptali se, jak mají postupovat, když nechtějí stávkovat. Zdá mají stávkující právo zabránit jim v přístupu do školy a nebo jestli si mají vzít děti sebou domů, když chtějí učit," tvrdí Gabriel.

Související témata:

Související články

Buzková: Učitelé si určitě polepší

Učitelé by si měli s novou platovou tabulkou v příštím roce polepšit. Na základních školách až o tři tisíce korun měsíčně, a na středních o víc než tisícovku....

Odbory chystají vládě horké září

Skutečně horký podzim čeká letos českou vládu. Kromě boje o reformu veřejných financí ve Sněmovně, a potažmo o osud celé vlády, čeká v září koalici řada...

Výběr článků

Načítám