Hlavní obsah

Respirátory budou v MHD a ve veřejných prostorách dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Respirátory v MHD a ve veřejných prostorách budou dál povinné. Na Twitter to napsala šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO). Kvůli tomu tak kabinet rozhodl, že se promine DPH na tyto pomůcky až do 31. srpna.

Foto: Deml Ondřej, ČTK

Žena s respirátorem na ochranu proti koronaviru v pražském metru.

Článek

„Počítáme s tím, že nošení respirátorů v MHD a ve veřejných prostorech zatím bude pokračovat,“ napsala na sociální síť Schillerová.

Proto také vláda rozhodla o prodloužení prominutí DPH na respirátory třídy FFP2 a vyšší, a to po dobu letních prázdnin od 1. července do 31. srpna 2021.

Vojtěch chtěl jen roušky 

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) původně zvažoval, že by od 1. července mohla stačit v dopravních prostředcích i například v obchodech chirurgická rouška. Už minulý týden ale uvedl, že tuto změnu na vládě nakonec navrhovat nebude, a zůstanou tak povinné respirátory.

Od 1. července v MHD pouze roušky, míní Vojtěch

Domácí

Počty nových pozitivních případů nákazy koronavirem podle něj přestaly klesat.

„Chceme ještě vyčkat dalšího vývoje. Zhoršení v posledních dnech vidíme na datech, že přestal klesající trend a spíše je to stagnace nebo zhoršování situace,“ vysvětlil ministr.

Důvodem je ale také indická mutace delta, která se již objevila v České republice.

V Česku je potvrzeno 99 případů nakažlivé indické mutace delta

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám