Hlavní obsah

Průzkum ukázal rekordní podporu ANO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle volebního modelu společnosti Kantar pro Českou televizi by zvítězilo hnutí ANO se ziskem 39 procent. Koalice SPOLU by měla 20 procent, Piráti 10 a SPD 9 procent. Podpora STAN by dosáhla 7,5 procenta.

Článek

Další strany by podle modelu měly podporu pod hranicí pěti procent, která je nutná pro vstup do Sněmovny. SOCDEM a KSČM by měly shodnou podporu ve výši 2,5 procenta. Na dvě procenta by dosáhli Zelení a Svobodní.

Při hypotetickém přepočtu na mandáty, který je vypočítáván z posledních tří vln šetření, by ANO mělo 93 křesel. Strany koalice SPOLU by měly 49 poslanců, Piráti 23 a SPD 21. Za hnutí STAN by ve Sněmovně zasedalo 14 poslanců.

Při zohlednění jednotlivých stran by model vypadal následovně. Podpora ANO by dosáhla 38,5 procenta. ODS by oslovila 14,5 procenta voličů, Piráti 9,5 procenta a SPD 9 procent. Hnutí STAN by mělo podporu 7 procent a TOP 09 5 procent.

KSČM a SOCDEM by měly shodně 2,5 procenta, lidovci by dostali 2 procenta.

ANO by tak ve Sněmovně mohlo obsadit 95 mandátů. ODS by měla 35, Piráti 24 a SPD 22 poslanců. Hnutí STAN by zastupovalo 15 poslanců, TOP 09 by měla 9 mandátů.

Průzkum proběhl od 12. února do 1. března a zapojilo se do něj 1015 respondentů.

Antibabiše střídá Antifiala. Lídr opozice má novou taktiku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám