Hlavní obsah

Radní o nočním zákazu vjezdu: Systém nebyl dokončen, tak se neměl montovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze 1 se minulý týden objevily dopravní značky zakazují vjezd automobilů do velké části Starého Města mezi 22. a 6. hodinou. Opatření mělo podle radního první části Vojtěcha Ryvoly (ANO) omezit hluk z aut, na který si stěžují obyvatelé. Vzápětí primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) oznámil, že je nechá zneplatnit. Projekt označil za nereálný. Zlobilo ho, že jej nikdo s vedením metropole nekonzultoval. Věc prošetřuje magistrátní odbor dopravy. Kdy padne definitivní verdikt, si netroufá odhadovat. Zřejmě příští rok.

Foto: Radek Vebr / MFDNES + LN , Profimedia.cz

Vojtěch Ryvola

Článek

Co říkáte humbuku, který se po instalaci dopravních značek rozpoutal?

Přes politické hašteření se pomalu zapomíná na to opravdu důležité, a to je, že se chceme v Praze 1 normálně vyspat. Dostal jsem opravdu mnoho děkovných dopisů. Takřka ve všech stálo „no konečně“.

Z čí hlavy nápad vzešel? Primátor Svoboda se pozastavoval i nad tím, že o tom nevěděla ani starostka první části Terezie Radoměřská (TOP 09)?

Iniciativa to byla moje, leč opravdu jsem nic netušil o termínu montáže. On totiž celý systém nebyl dokončen, tak se neměl montovat.

Komedie kolem značek na Starém Městě. Politik podává trestní oznámení na pražského primátora

Domácí

Co bude dál? Budete zákaz vjezdu řešit jinak?

My už udělali vše, co bylo třeba. Teď je to pouze v rukách magistrátu. Čekám na vyjádření odboru dopravy.

Dnes jsou značky už všechny přeškrtnuté?

Ano.

Jaká byla reakce veřejnosti na zákaz, poté na jeho zrušení?

Reakce rezidentů byla skvělá. Přelepení všechny překvapilo a mnohé rozzlobilo. Moc nerozumíme argumentům, protože normální život v naší městské části snad musí být náš společný cíl.

Praha 1 zakázala noční vjezd do části Starého Města

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám