Hlavní obsah

Počty respiračních infekcí opět strmě rostou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počty případů akutních respiračních onemocnění po tradičním poklesu v období Vánoc v prvním týdnu roku 2024 opět strmě rostly. Podle aktuálních dat připadá na 100 000 lidí 1228 potvrzených případů, což představuje mezitýdenní nárůst o 44 procent. Za hranici epidemie se považují hodnoty kolem 1700 případů na 100 000 obyvatel.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Na konci loňského roku se nemocnost pohybovala na úrovni 854 případů na 100 000 lidí.

Data v pondělí zveřejnila Krajská hygienická stanice Libereckého kraje s tím, že nejvyšší nemocnost je mezi dětmi předškolního věku. Ve věkové skupině do 5 let připadá na 100 000 lidí 3938 případů.

Po prodělaném covidu skončil na vozíku, krátce na to mu zemřela žena na rakovinu. Igor ale nic nevzdává

Zdraví

Počty nových případů onemocnění covid-19 mají stagnující tendenci. V uplynulém týdnu bylo hygieniky potvrzeno 4434 nových případů. Hospitalizováno s covidem je 379 osob, přičemž 32 lidí se nachází na jednotkách intenzivní péče.

Pro srovnání - v polovině loňského prosince evidovali 4483 nových případů covidu během jediného dne a hospitalizovaných bylo přes 900.

Hygienici nárůst počtu respiračních chorob po skončení vánočních svátků očekávali s tím, že se patrně dočkáme hlavní vlny chřipkové epidemie i covidu.

Nyní by mohlo šíření virů omezit chladné počasí. I nadále je možné nechat se očkovat proti chřipce i proti covidu.

Po užívání antimalarika na covid mohlo zemřít až 17 tisíc lidí, tvrdí studie. Doporučoval ho i Trump

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám