Hlavní obsah

Paroubek by Zemana rád viděl v Senátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Miloš Zeman by se měl vrátit do politiky, nejlépe do Senátu. Myslí si to jeho následovník v čele sociální demokracie Jiří Paroubek. Zeman ale podle svých slov křeslo v horní komoře nechce.

Článek

Paroubek v Otázkách Václava Moravce v České televizi řekl, že Zeman by se určitým způsobem měl vrátit do politiky. ČSSD by na kandidátce potřebovala osobnost a tou by právě Zeman mohl být. Bývalý premiér se před lety zařekl, že z politiky úplně odchází. Vrátil se v případě kandidatury na post prezidenta. Neúspěšné kandidatury.

Paroubek ale hodlá Zemana brzy navštívit na jeho chalupě na Vysočině a bude s ním o případné kandidatuře hovořit. "Možná, že je to překvapivé, a jestli to teď slyší, tak se mě zlobí," řekl.

Zeman se prý s Paroubkem na své chalupě rád setká. "Nicméně platí to, co jsem řekl mimochodem také v televizních Otázkách Václava Moravce. To jest, že moje účast ve volební kampani byla mojí poslední službou sociální demokracii, kterou jsem pojal jako solidární gesto chtějící dokázat, že v sociální demokracii nejsou jenom podrazáci," řekl ČTK Zeman.

Reklama

Výběr článků

Načítám