Hlavní obsah

Pád  Volfové může přivést Zemana do Senátu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

Neschválí-li předsednictvo ČSSD kandidaturu Jany Volfové do Senátu za Jihlavsko, mohl by se dostat do hry i expředseda soc. dem. Miloš Zeman. Připustil to v pondělí šéf okresního výkonného výboru ČSSD Jihlava František Zelníček.

Foto: archiv MJVM ve Zlíně

V brazilské baťovské nákupně kůží, 2. polovina 20. let 20. století, fotoarchiv MJVM

Článek

Reagoval tak na to, že Volfová v uplynulém týdnu rezignovala na post ředitelky Střední školy pro administrativu EU a technického učiliště v Praze kvůli chybám v hospodaření školy, kde nadále probíhají kontroly. "Nemůžeme rozhodovat na základě četby novinových článků," vysvětlil Zelníček Právu zdrženlivý postoj ČSSD. O možném dopadu skandálu na volební výsledek Volfové, ať už se vina prokáže či nikoli, nechtěl spekulovat.

Je otázka, jaké šance by případně bývalý premiér v jihlavském obvodu měl. Při posledních volbách do Senátu v roce 1998 totiž kandidát ČSSD Pavel Marek příliš neuspěl. Nedostal se ani do druhého kola, když se ziskem 20,36 % hlasů skončil až třetí sice před kandidátem KSČM Jiřím Vlachem (18,32), ale za svými soupeři - Ivanem Činčerou z ODS (21,47) a tehdejším kandidátem Čtyřkoalice a dnešním senátorem Václavem Jehličkou (39,84).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám