Hlavní obsah

Pacient v Pardubicích prasečí chřipku nemá, z nemocnice byl propuštěn

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Třicetiletý pacient, který byl přijat o víkendu na infekční oddělení Pardubické krajské nemocnice s podezřením na nový typ chřipky, byl dnes odpoledne propuštěn.

Foto: Dadang Tri, Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Národní referenční laboratoř v Praze sdělila definitivní výsledky, které jsou negativní,“ uvedla v úterý Právu vedoucí referátu pro komunikaci s veřejností Pardubické nemocnice Alice Štrajtová Štefková.

Nákaza z obávané chřipky se tak nepotvrdila. Hospitalizovaný muž se do Pardubické krajské nemocnice přihlásil sám. Podle něj se mohl nakazit od řidiče, s nímž cestoval. Tento řidič měl prý silnou chřipku a tou ho údajně nakazil jiný muž, který se nyní vrátil z Mexika. Právě v Mexiku prasečí chřipka udeřila poprvé a nyní se rozšířila už do dvaceti států celého světa.

"Pacient při přijetí skutečně prokazoval příznaky onemocnění chřipkového typu. Muž měl navíc zvýšenou teplotu,“ upřesnila Štrajtová Štefková.

Pacient byl proto ihned hospitalizován na infekčním oddělení a byla u něj provedena veškerá potřebná vyšetření. Výsledky referenční laboratoře definitivně nákazu nové chřipky vyloučily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám