Hlavní obsah

Otevřít obchody? Žádný problém, tvrdí Prymula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Otevření maloobchodu není podle bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly z epidemiologického hlediska problematické. Mobilita lidí se tím podle něj nezvýší, jelikož stejně chodí do velkých obchodů.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Prymula

Článek

„Nemyslím si, že rozvolnění maloobchodů by byl problém. Argument, že se tím navýší mobilita lidí, pro mě není validní, lidé stejně chodí do obchodů,” prohlásil v neděli v Partii na CNN Prima News.

Obchody otevřou až 10. května, rozhodla vláda

Domácí

Rizikové nebude otevření podle něj už vůbec za přísných epidemiologických opatření, jako je pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních či povinné nošení respirátorů. „Změna termínu (otevření) je nešťastná,” doplnil.

Původně vláda totiž avizovala, že všechny obchody otevřou 3. května. Nakonec ve čtvrtek rozhodla, že termín posune o týden, tedy na 10. května.

Od začátku května se přitom otevřou kadeřnictví, holičství a další služby péče o tělo. Podmínkou bude negativní test na koronavirus.

Reklama

Výběr článků

Načítám