Hlavní obsah

Olga Sommerová nahradí Feriho ve Sněmovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dokumentaristka Olga Sommerová nahradí 1. června ve Sněmovně poslance Dominika Feriho. Ten na svůj mandát rezignuje poté, co jej v médiích několik žen obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí. Novinky o tom informovala TOP 09 v tiskové zprávě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Olga Sommerová na archivní fotografii

Článek

Filmová režisérka Olga Sommerová kandidovala v parlamentních volbách v roce 2017 na pražské kandidátce TOP 09 a získala 9204 preferenčních hlasů. Na půdě Poslanecké sněmovny se chce věnovat především podpoře kultury i obhajobě České televize.

Jak probíhají volby do Poslanecké sněmovny

Parlamentní volby

„Jsem přesvědčena o tom, že hlas paní Sommerové bude slyšet zejména ve chvílích, kdy se budou poslanci zabývat budoucností České televize a smyslem veřejnoprávních médií,” uvedla k tomu předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Údajné sexuální útoky exposlance Feriho budou vyšetřovat kriminalisté z Prahy

Krimi

Feri rezignuje na mandát poté, co Deník N a A2larm zveřejnily svědectví několika dívek, které uvedly, že politik v minulosti na domácích večírcích nutil ženy k sexu, i když to odmítly.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dominik Feri

Následně se vzdal poslaneckého mandátu a oznámil, že nebude kandidovat ve volbách do Poslanecké sněmovny.

Výpověďmi žen se také již začala zabývat policie.

Politologové: Feriho kauza je pro koalici nepříjemná. TOP 09 by bez něj byla poloviční

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám